Lekko solone ogórki z jagodami
Yuna 24 sierpnia 2023 r(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu
Wspaniała przekąska! Jagody nadają ogórkom ciekawą kwaskowatość i przyjemny aromat.
Złożoność: łatwo Porcje: 1Bez obróbki cieplnejKuchnia rosyjskaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘświeże ogórki 500-700 grgarść czerwonych porzeczekgarść wiśniczosnek 1-2 zębyparasol koperkowy 1 szt.liść porzeczki 1 szt.liść wiśni 3 szt.kawałek chilimięta 1-2 gałązkiliść laurowy 1 szt.sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj ogórki i przekrój je na pół. Posiekaj czosnek, miętę, koper i chili. Zmiażdż liście czarnej porzeczki, aby uwolnić zapach. Wiśnie rozgnieść nożem.
Krok 2
Ogórki, przyprawy, zioła i jagody włóż do pojemnika i posyp solą. Zamknij pokrywkę i energicznie wstrząśnij. Wstawić do lodówki na 2-4 godziny. W tym czasie potrząśnij jeszcze kilka razy.
UWAGA DO GOSPODARKI
Proporcje produktu są przybliżone. Dodaj do smaku. Jagody nadają ogórkom ciekawą kwaskowatość i przyjemny aromat.