Lekko solone ogórki z jagodami

Lekko solone ogórki z jagodami

Yuna 24 sierpnia 2023 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Wspaniała przekąska! Jagody nadają ogórkom ciekawą kwaskowatość i przyjemny aromat.

Złożoność: łatwo Porcje: 1Bez obróbki cieplnejKuchnia rosyjskaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘświeże ogórki 500-700 grgarść czerwonych porzeczekgarść wiśniczosnek 1-2 zębyparasol koperkowy 1 szt.liść porzeczki 1 szt.liść wiśni 3 szt.kawałek chilimięta 1-2 gałązkiliść laurowy 1 szt.sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj ogórki i przekrój je na pół. Posiekaj czosnek, miętę, koper i chili. Zmiażdż liście czarnej porzeczki, aby uwolnić zapach. Wiśnie rozgnieść nożem.

Krok 2

Ogórki, przyprawy, zioła i jagody włóż do pojemnika i posyp solą. Zamknij pokrywkę i energicznie wstrząśnij. Wstawić do lodówki na 2-4 godziny. W tym czasie potrząśnij jeszcze kilka razy.

UWAGA DO GOSPODARKI

Proporcje produktu są przybliżone. Dodaj do smaku. Jagody nadają ogórkom ciekawą kwaskowatość i przyjemny aromat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja