Lekko solone ogórki

Lekko solone ogórki

Elena Niekrasowa 15 sierpnia 20154,75 (4)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzLekko solone ogórki Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 24 godziny Dodać. czas: 10 minutBez obróbki cieplnejSolenie, fermentacjaKuchnia rosyjskaKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 10 PORCJI8-10 małych mocnych ogórków3-4 ząbki czosnku5-6 ziarenek pieprzukilka parasoli koperkowych, liście wiśni i porzeczki, liście chrzanusól w ilości 1 łyżki. l. na 400 ml wodycukier 1 łyżeczka.1 papryczka chili Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ogórki umyj, odetnij końcówkę z łodygą (małych ogórków nie kroję) i szczelnie włóż do słoika. Pomiędzy nimi umieść liście i przyprawy.

Krok 2

Zagotować około 1 litra wody, rozpuścić w niej sól i cukier, całkowicie zalać ogórki gorącą solanką i pozostawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej.

Krok 3

Tak przygotowane ogórki staną się lekko solone, będą miały jasnozieloną skórkę i delikatny smak. Cóż, aby uzyskać pikle, musisz wykonać następujące czynności: pozostawić ogórki w solance na kolejne 1-3 dni w tej samej temperaturze, aż zmętnieją. Następnie solankę należy odcedzić, następnie zagotować i ponownie zalać ogórkami. Następnego dnia ogórki będą gotowe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja