Lecho z grzybami

Lecho z grzybami

Elena Moishuk 22 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGotowanie lecho z grzybamiLecho z grzybamiGotowanie lecho z grzybamiLecho z grzybami Do przepisu

Pyszny aromatyczny preparat na zimę z warzyw i grzybów. Przygotowane w powolnej kuchence.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 68,95 kcal/porcja Porcje: 30 Używany: 1,15 g/3,90 g/7,16MulticookerGotowaniePustySKŁADNIKI NA 30 PORCJIpomidor 700 grsłodka papryka 1,5 kgświeże grzyby 350-500 golej roślinny 0,5 szklanki(-ów)cukier 0,5 szklanki(-ów)sól 1 łyżka. l.czarny pieprz do smakuwoda do gotowania grzybów 3 szklankiesencja octowa 70% 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz, umyj, pokrój grzyby. Włóż do miski multicookera. Dodaj wodę.

Krok 2

Gotuj w trybie „Multi-cook” przez 20 minut, temperatura 100 stopni.

Krok 3

Odcedź grzyby na durszlaku. Zachowaj bulion, można go wykorzystać do przygotowania sosów.

Krok 4

Pomidory pokroić i zmielić blenderem lub przepuścić przez maszynę do mięsa.

Krok 5

Usuń nasiona i łodygi z papryki. Wytnij losowo.

Krok 6

Wlać mieszaninę pomidorów do miski multicookera.

Krok 7

Następnie dodaj posiekany pieprz, olej roślinny, sól, cukier, czarny pieprz. Mieszaj i gotuj w trybie „Multi-cook” (temperatura 150 stopni) przez 15 minut.

Krok 8

Dodać ugotowane grzyby. Gotuj w tym samym trybie, w temperaturze 100 stopni, przez kolejne 35 minut.

Krok 9

za 5 minut Przed zakończeniem programu dodać esencję octową.

Krok 10

Lecho przełożyć do wysterylizowanych słoików, zamknąć zakrętkami lub zwinąć.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja