Lecho z grzybami
Elena Moishuk 22 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Pyszny aromatyczny preparat na zimę z warzyw i grzybów. Przygotowane w powolnej kuchence.
Złożoność: przeciętny Kalorie: 68,95 kcal/porcja Porcje: 30 Używany: 1,15 g/3,90 g/7,16MulticookerGotowaniePustySKŁADNIKI NA 30 PORCJIpomidor 700 grsłodka papryka 1,5 kgświeże grzyby 350-500 golej roślinny 0,5 szklanki(-ów)cukier 0,5 szklanki(-ów)sól 1 łyżka. l.czarny pieprz do smakuwoda do gotowania grzybów 3 szklankiesencja octowa 70% 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Obierz, umyj, pokrój grzyby. Włóż do miski multicookera. Dodaj wodę.
Krok 2
Gotuj w trybie „Multi-cook” przez 20 minut, temperatura 100 stopni.
Krok 3
Odcedź grzyby na durszlaku. Zachowaj bulion, można go wykorzystać do przygotowania sosów.
Krok 4
Pomidory pokroić i zmielić blenderem lub przepuścić przez maszynę do mięsa.
Krok 5
Usuń nasiona i łodygi z papryki. Wytnij losowo.
Krok 6
Wlać mieszaninę pomidorów do miski multicookera.
Krok 7
Następnie dodaj posiekany pieprz, olej roślinny, sól, cukier, czarny pieprz. Mieszaj i gotuj w trybie „Multi-cook” (temperatura 150 stopni) przez 15 minut.
Krok 8
Dodać ugotowane grzyby. Gotuj w tym samym trybie, w temperaturze 100 stopni, przez kolejne 35 minut.
Krok 9
za 5 minut Przed zakończeniem programu dodać esencję octową.
Krok 10
Lecho przełożyć do wysterylizowanych słoików, zamknąć zakrętkami lub zwinąć.