Lecho w stylu kazańskim
Elena Szaszkina 23 sierpnia 2016 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Lecho w Kazaniu ma bardziej pikantny smak, do jego przygotowania używa się papryczki chili. Lecho doskonale uzupełnia wiele potraw.
Złożoność: łatwo Porcje: 8 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 20 minutRobot kuchennyMaszynka do mięsaDusząc się, marniejącKolacjaKolacjaPustySałatkaWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 8 PORCJIpapryka 1,5 kgpomidory 1 kgmarchewka 200 gczosnek 50 grcukier 100 grpietruszka 15 gkoperek 15 gpapryczka chili 7 golej roślinny 90 mlocet 9% 50 mlsól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Paprykę obrać z rdzenia i nasion, pokroić na kawałki. Zetrzyj marchewki, posiekaj pomidory lub posiekaj je w robocie kuchennym. Drobno posiekaj warzywa, czosnek i chili.
Krok 2
Wszystkie składniki umieścić w rondelku, dodać cukier, sól, olej i ocet. Dokładnie wymieszaj. Gotować przez 1 godzinę. Lecho jest gotowe. Smacznego!
UWAGA DO GOSPODARKI
Lecso to klasyczne danie kuchni węgierskiej, bardzo popularne w krajach europejskich. Jak każde popularne danie, nie ma dokładnego przepisu, ponieważ każdy przygotowuje je na swój sposób. Stała i obowiązkowa jest obecność trzech rodzajów warzyw: słodkiej papryki, pomidorów i cebuli.