Lecho gotowane w powolnej kuchence
Marina 09 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu
Jasny smak lata pozostanie z nami aż do wiosny, oczywiście jeśli będzie wystarczająca ilość przygotowanych rezerw. Przygotowanie Lecho jest bardzo proste i nie zajmuje dużo czasu.
Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 40 minutDusząc się, marniejącPustySKŁADNIKI NA 4 PORCJIpomidory 1,5 kgpapryka 0,8 kgcebula 3 szt.czosnek 6 szt.cukier 0,5 łyżki.sól 1 łyżka. l.esencja octowa 70% 2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Usuń skórkę z pomidorów: najpierw zaparz je wrzącą wodą. Następnie spłucz zimną wodą. Wykonujemy nacięcia w kształcie krzyża i łatwo usuwamy skórę.
Krok 2
Paprykę pokroić w kostkę, pomidory, cebulę, czosnek (można przecisnąć przez prasę).
Krok 3
Umieść warzywa w misce multicookera. Dodaj olej roślinny, sól, cukier. Gotowanie przez 60 minut. w trybie gaszenia.
Krok 4
Do przygotowanego lecho dodajemy ocet i wlewamy go do wysterylizowanych wcześniej słoików. Zakręcić, ostudzić w temperaturze pokojowej i odstawić w chłodne miejsce.