Kuskus z pieczonymi warzywami i shiitake

Do przepisu

Jeśli chcesz, aby Twój lunch był bardziej sycący, ser Adyghe pokrój w grube plastry, podsmaż na oleju i ułóż obok kuskusu.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 5 minutPrażenieNa patelniKuchnia marokańskaKolacjaDrugie danieDanie główneWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJI1 szklanka kuskusu100 g shiitake1 duża czerwona cebula1 słodka papryka1 średnia cukinia lub cukiniaoliwa z oliwek100 g mrożonego zielonego groszkusól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zaparz kuskus z 1 szklanką wrzącej wody i soli, przykryj pokrywką i ręcznikiem, odstaw na 5 minut.

Krok 2

Usuń twarde łodygi z shiitake i pokrój kapelusze w grube plasterki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę razem z cukinią i papryką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, smażyć warzywa (w tym groszek) i grzyby na dużym ogniu, mieszając, aż uzyskają złoty kolor, 5 minut.

Krok 4

Dodać kuskus, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, podgrzewać 1-2 minuty. Podawaj natychmiast.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja