Kukurydza konserwowa

Kukurydza konserwowa

Yuna 06 sierpnia 20200,00Dodaj do ulubionychUdziałKukurydza konserwowa Do przepisu

Ciekawy przepis na przechowywanie kukurydzy w kolbie na zimę. Słoiki nie są sterylizowane, ale dobrze stoją w spiżarni mieszkania.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 30 minutGotowanieKuchnia rosyjskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkolby kukurydzysól 1 łyżka.cukier 3 łyżki.ocet stołowy 9% 2 łyżki.goździki 2 pąkiziele angielskie, groszek 4 szt.woda 1 litr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kukurydzę ugotuj w zwykły sposób w wodzie, aż będzie miękka. Nie dodawaj soli. Kolby lekko ostudzić i pokroić na 2-3 części. Aby było Ci wygodnie do jedzenia i aby w słoiku zmieściło się więcej. Słoiki wypełnione kukurydzą zalać gorącą wodą i odstawić na 15 minut. W ten sposób będziemy wiedzieć, ile marynaty potrzebujemy. Mam dwulitrowe słoiki. Zajęło mi 2 litry marynaty na dwa dwulitrowe słoiki.

Krok 2

Przygotować przyprawy, ocet, sól i cukier według przepisu. Odlać wodę ze słoików do rondla. Dodać sól, cukier i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i zalać octem stołowym.

Krok 3

Wlać gorącą marynatę do słoików z kukurydzą i zamknąć pokrywki. Odwróć do góry nogami, przykryj słoiki i pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Po 2-3 tygodniach będziesz mógł spróbować kukurydzy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja