Krewetki w liściach migdałów
Luda 18 lipca 2015 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Tak przygotowane krewetki można dodać do sałatki lub wykorzystać jako przystawkę.
Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 20 minutPrażeniePopołudniowa przekąskaPustyPrzekąskaDekoracja naczyńWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinyPiknikSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkrewetki – odpowiednia ilośćpłatki migdałówjajko – 1 szt.masło – do smażenia Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Obierz krewetki, pozostawiając jedynie ogony. Ubij jedno jajko, maczaj w nim krewetki, obtaczaj w liściach migdałów. Na patelnię włóż kawałek masła i podsmaż krewetki. Należy uważać, aby migdały się nie przypaliły.