Kremowy serek wielkanocny z orzechami i kandyzowanymi owocami

Kremowa Wielkanoc

Do przepisu

Wiele osób na Niedzielę Wielkanocną przygotowuje twaróg wielkanocny razem z ciastem wielkanocnym. Każda gospodyni domowa ma swój własny przepis na te dwie tradycyjne potrawy. Ta Wielkanoc to krem ​​z orzechami i kandyzowanymi owocami.

Złożoność: łatwo Kalorie: 445,75 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 8 godzin Używany: 19,04 g/30,37 g/23.10GotowanieChłodzenieDeserCiasto ChouxKulichWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciNa świątecznym stoleWielkanocSKŁADNIKI NA 10 PORCJI1 kg twarogu 9% -20%200 g masła 82,5%5 jaj200 g cukru1 laska wanilii (cukier waniliowy)400 ml śmietany 10-20%100 g orzechów100 g kandyzowanych owoców Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Twarożek przetrzyj przez sito lub rozbij blenderem.

Krok 2

Dodaj masło w temperaturze pokojowej (nie podgrzewaj go w kuchence mikrofalowej, ale odstaw w temperaturze pokojowej).

Krok 3

Przekrój laskę wanilii i usuń nasiona.

Krok 4

Jajka ubić z cukrem i nasionami wanilii (lub cukrem waniliowym) na biało (5 minut przy maksymalnych obrotach miksera).

Krok 5

Dodać śmietanę i wymieszać.

Krok 6

Postaw rondelek na średnim ogniu i cały czas mieszaj – koniecznie! Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować po gotowaniu przez 3-4 minuty, nie przerywając mieszania! Gdy mieszanina zgęstnieje, zdejmij ją z ognia i mieszaj przez kolejne 3 minuty, aby lekko ostygła.

Krok 7

Posiekaj orzechy i kandyzowane owoce. Dodaj je do masy twarogowej.

Krok 8

Dodaj masę jajeczną do twarogu i dobrze wymieszaj.

Krok 9

Miskę wielkanocną przykryj gazą, połóż ją na talerzu (odpłynie do niej serwatka), a na wierzchu przyciśnij Wielkanoc czymś. Wielkanoc należy przetrzymać całą noc w lodówce, a następnego ranka można ją zjeść.

PRZY OKAZJI

Przepis podany blogerka kulinarna Lera Rodimova.

„Nazywam się Lera Rodimova i jestem początkującą blogerką kulinarną. Mój nick na Instagramie @waleryrodimowa. Tutaj codziennie dzielę się kolorowymi i przystępnymi przepisami. Będzie mi miło widzieć każdego nowego gościa na mojej stronie; jeśli masz jakieś problemy lub pytania, zawsze jestem w kontakcie za pośrednictwem Direct

Zwracam uwagę na trzy główne dania na naszym rodzinnym stole wielkanocnym – Wielkanocne ciastopieczona Wielkanoc i Wieniec z ciasta wielkanocnego. Starałam się jak najdokładniej wytłumaczyć jak przygotować te dania, aby nikt nie miał żadnych trudności. Nie mogę się doczekać Waszych komentarzy!”

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja