Kremowa zupa z selera o smaku krewetek i trufli

Do przepisu

Delikatna, kremowa zupa z selerem, porem i krewetkami rozgrzeje Cię w burzliwy, jesienny dzień. Staraj się wybierać młode łodygi selera – są mniej gorzkie.

Złożoność: łatwo Porcje: 4MikserGotowaniePrażenieKolacjaŻurekZupaŻurekSKŁADNIKI NA 4 PORCJIkorzeń selera – 300 głodyga selera – 300 gziemniaki – 100 gpor (biała część) – 100 gmleko – 500 gkrem – 100 gświeże krewetki – 100 goliwa z oliwek -50 gczosnek -30 goliwa truflowa – 5 gcebula sibulet -3 gpapryczka chili -3 gsól i pieprz do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz ziemniaki, korzeń i łodygę selera i pokrój według uznania. Wrzucamy do rondelka, dodajemy pokrojony por i podsmażamy wszystkie warzywa na maśle.

Krok 2

Warzywa zalać mlekiem i gotować, aż będą całkowicie ugotowane.

Krok 3

Całość zmiksuj blenderem i odcedź. Dodaj śmietanę i sól.

Krok 4

Krewetki podsmażamy na oliwie z czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Zupę rozlewamy do misek, na wierzchu układamy krewetki. Skropić talerze oliwą truflową i udekorować sibuletem i krążkami chili.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Aleksieja Kanevsky’ego, szefa kuchni w restauracji Brisket BBQ.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja