Kremowa zupa kalafiorowa z dorszem i oliwą truflową

Do przepisu

Kalafior częściej niż jego kuzyn z białej kapusty stanowi bazę do zupy-kremu. Składniki takiej zupy mogą być różne, ale najczęściej uzupełnia się ją ziemniakami, marchewką, śmietaną i oliwą z oliwek.

Złożoność: łatwo Porcje: 1MikserGotowaniePrażenieKolacjaKolacjaŻurekDanie pierwszeZupaŻurekSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkalafior – 400 gziemniaki – 100 gcebula – 50 gczosnek – 20 gkrem – 200 mloliwa z oliwek – 50 gwoda – 100 mlsól – 5 gpieprz – 1 gfilet z dorsza – 40 gkilka kropel oliwy truflowejkiełki i mini szpinak do dekoracji Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę, ziemniaki, czosnek obieramy i siekamy według uznania.

Krok 2

Wszystkie posiekane składniki wrzucamy na patelnię, podsmażamy na mavli, a na sam koniec dodajemy kapustę podzieloną na różyczki.

Krok 3

Zawartość patelni zalać śmietaną, wodą i gotować do miękkości.

Krok 4

Zmiel wszystko w blenderze na gładką masę, następnie dodaj sól i pieprz.

Krok 5

Filet z dorsza ugotuj lub smaż na patelni, aż będzie ugotowany

Krok 6

Filety ułożyć na talerzu, polać zupą i dodać oliwę truflową. Udekoruj kiełkami i mini szpinakiem.

PRZY OKAZJI

Przepisu dostarczył Dmitrij Zotow, szef kuchni marki Zotman Pizza Pie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja