Krem rabarbarowy

Krem rabarbarowy

Krem rabarbarowy Do przepisu

Custard to krem, który można wykorzystać jako słodki sos lub wykorzystać jako część innego deseru, np. Nadzienia tartaletek. Polecamy podawać krem ​​z rabarbarem z grzankami, rogalikami i bułką. Możesz też użyć go jako warstwy na ciasto.

Złożoność: łatwo Porcje: 500 Gotowanie: 40 minutMikserGotowanieDeserPustyWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 500 PORCJI600 g rabarbaru 1 duże jajko 200 g masła 4 łyżki. l. mąka 180 g drobnego cukru 50 ml grenadyny, opcjonalnie Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Rabarbar pokroić i zmiksować w blenderze. Na patelnię połóż drobne sito, włóż do niego puree i wyciskając puree rękami, oddziel sok od miąższu (nie będzie to konieczne).

Krok 2

Do 250 ml soku dodać jajko, pokrojone w kostkę masło, mąkę i cukier (resztę soku zachować). Postaw na najniższym ogniu i ciągle mieszając gotuj, aż uzyskasz gęstą śmietanę.

Krok 3

Gdy krem ​​lekko ostygnie, przetrzeć go przez sito, aby był całkowicie gładki.

Krok 4

Dodaj pozostały sok rabarbarowy i grenadynę (jeśli jej używasz, rozjaśni ona kolor kremu). Dokładnie wymieszaj, całkowicie ostudź i przełóż do słoików.

PRZY OKAZJI

Krem można przechowywać w lodówce przez tydzień.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja