Krem maślany

Krem maślany

Mój magnes 16 grudnia 2021 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMój magnes Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 186,53 kcal/porcję Porcje: 8 Gotowanie: 1 godzina Używany: 1,76 g/12,69 g/17,73PiekarniaDeserKrem do ciastaNowy RokSKŁADNIKI NA 8 PORCJI200 g serka śmietankowego100 g śmietany 33% tłuszczu130 g cukru pudru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Śmietankę ubić mikserem w schłodzonej misce na gęstą masę, zaczynając od niskich obrotów i stopniowo zwiększając obroty.

Krok 2

Stopniowo dodawaj cukier puder, kontynuując ubijanie, aż powstanie sztywna piana.

Krok 3

Dodaj serek śmietankowy, delikatnie mieszaj, aż masa będzie gładka.

PRZY OKAZJI

W 100 g: białka 3,79 g (4,74% wartości dziennej) • tłuszcze 26,86 g (29,85%) • węglowodany 21,88 g (13,02%) • kcal 337,38 (18,74%) • sód 206,86 mg (14,27%) • cukier ogółem 21,04 g ( 42,08%) • SFA 15,65 g (78,27%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja