Kotlety z kiszonej kapusty

Kotlety z kiszonej kapusty

gastronomia 20 grudnia 2023 r5.00(2)Dodaj do ulubionychUdziałKotlety z kiszonej kapusty Do przepisu

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak zrobić kotlety z kiszonej kapusty? Wpadliśmy na taki oryginalny pomysł, który od razu został wcielony w życie. Trzeba powiedzieć, że kotlety okazały się niezwykle smaczne, a wielu z tych, którzy próbowali tego dania, było bardzo zaskoczonych, że „mięso mielone” zostało zrobione z kiszonej kapusty. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli zdecydujesz się powtórzyć ten przepis, obiecujemy ciekawe doznania kulinarne. Przygotowanie kotletów z kiszonej kapusty jest bardzo proste, szybkie i nawet przy użyciu najtańszych składników, co z pewnością doceni każda oszczędna gospodyni domowa.

Złożoność: łatwo Kalorie: 289,33 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 50 minut Używany: 10,78 g/5,97 g/50,45Danie główneWegetarianizm: OvoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJIkapusta kiszona – 500 gcebula – 150 gczosnek – 2 ząbkijajka – 2 szt.cukier – 10 gmąka – 200 gsoda oczyszczona – 1 łyżeczka.olej roślinny do smażenia – w razie potrzebyświeżo zmielony czarny pieprz – do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki na kotlety. Odciśnij kapustę kiszoną i przełóż ją do miski. Napełnij zimną wodą i pozostaw na 30 minut. Następnie wyciśnij. Ułożyć na desce i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do głębokiej miski.

Krok 2

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Obierz ząbki czosnku i przepuść je przez prasę. Do miski z kapustą kiszoną dodaj cebulę i czosnek. Jajka ubić, dodać cukier. Zamieszać.

Krok 3

W osobnym pojemniku wymieszaj mąkę z sodą oczyszczoną. Następnie dodaj mieszaninę do miski z kiszoną kapustą. Pieprz do smaku i bardzo dokładnie wymieszać.

Krok 4

Na dużej, szerokiej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju roślinnego. Nałóż łyżkę mieszanki z kiszonej kapusty w porcjach w odstępach.

Krok 5

Smażyć kotlety z kiszonej kapusty z jednej strony na średnim ogniu, aż uzyskają złoty kolor. Odwróć szpatułką. Smażymy po drugiej stronie. Umieścić na talerzu.

Krok 6

Z pozostałej masy przygotuj kotlety w ten sam sposób. Należy je podawać na gorąco. Kotlety można uzupełnić kwaśną śmietaną lub, jeśli nie spożywa się nabiału, sosem pomidorowym do smaku.

UWAGA DO GOSPODARKI

Jeśli masz pewność, że Twoja kapusta kiszona nie jest kwaśna, to nie możesz jej namoczyć, a jedynie wycisnąć ją z zalewy, posiekać, a następnie połączyć z wszystkimi pozostałymi składnikami podanymi w przepisie.

PRZY OKAZJI

Do kotletów z kiszonej kapusty możesz dodać trochę drobno posiekanej papryki: danie nabierze bardzo przyjemnych, jasnych, lekko słodkich nut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja