Do przepisu
Przygotuj sałatkę pomidorową ze śmietaną na kotlety warzywne.
Złożoność: łatwo Kalorie: 250,88 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 15 minut Używany: 9,25 g/10,83 g/28,45PrażenieNa patelniKolacjaKolacjaDrugie danieKotletyKotlety warzywneDanie główneWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJI1 duża marchewka1 duża cukinia300 g kapusty2 ząbki czosnku1 mała pęczek natki pietruszki2 łyżki l. mąka2 łyżki l. wabikimielona słodka papryka1 jajko1 żółtko1 łyżka. l. pełnotłusta śmietanaroztopione masłosólświeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Marchewkę i cukinię zetrzeć na grubej tarce. Drobno posiekaj kapustę. Połącz wszystkie warzywa, dobrze posolić i wycisnąć rękami, aż sok zacznie puszczać. Odstaw na 15 minut.
Krok 2
Wyciśnij, dodaj posiekany czosnek i pietruszkę.
Krok 3
Wymieszaj mąkę, semolinę, czarny pieprz i paprykę. Oddzielnie ubij jajko z żółtkiem i śmietaną.
Krok 4
Połącz warzywa, śmietanę jajeczną i mąkę. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut. Powinieneś otrzymać cienką masę.
Krok 5
Rozgrzej patelnię z ghee. Wlać mieszaninę łyżką do gorącego oleju. Smażymy pod przykryciem na złoty kolor z obu stron.