Koreańskie ogórki
Ekaterina Korzhenevskaya 09 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Światowa przekąska na zimę! Obłędnie aromatyczne, pikantne i pyszne! Radzę gotować!
Złożoność: łatwo Porcje: 8 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 13:00MikserMulticookerKonserwowanieKuchnia koreańskaKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 8 PORCJIświeże ogórki 3 kgmarchewka 800 gczosnek 250 golej roślinny 150 mlocet 9% 100 gcukier 100 grprzyprawa do koreańskiej marchewki 1 łyżka.sól 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Ogórki pokroić wzdłuż w cienkie paski. Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Rozdrobniłam go przez blender.
Krok 2
Zetrzyj marchewki za pomocą koreańskiej tarki do marchwi. Wymieszaj wszystko. Dodać sól, cukier, przyprawy, masło i 4 łyżki. l. ocet. Wszystko dobrze wymieszaj. I włóż do lodówki na 12 godzin. Mogę śmiało powiedzieć, że po schłodzeniu można już jeść. To bardzo smaczne! Ale my przygotowujemy się na zimę
Krok 3
Dlatego dodaj jeszcze jeden artykuł. l. ocet i gotować przez 15 minut. Sałatkę ułóż w wysterylizowanych słoikach i zwiń pod żelaznymi pokrywkami. Odwróć do góry nogami i owiń kocem, aż całkowicie ostygnie. Smacznego!