Koreańska kapusta

Koreańska kapusta

przystań 30 maja 2015 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzKoreańska kapusta Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minutGotowanieKuchnia koreańskaKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 główka kapusty pekińskiej1 marchewkapęczek zielonej cebuli4 ząbki czosnku1 papryczka chili1 łyżka. l. starty korzeń imbirusól, cukier, sos sojowy1 łyżka. l. biały ocet winny100 ml oleju roślinnego Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Rozdrobnić kapustę. Czosnek pokroić w plasterki. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Drobno posiekaj chili. Zielona cebula – pierścienie.

Krok 2

Do rondla wlać olej roślinny, dodać imbir, sos sojowy, ocet, sól, cukier i 30 ml wody. Mieszaj i pozwól mu się zagotować.

Krok 3

Wymieszaj warzywa w misce. Zalać gorącą marynatą. Pozwól ostygnąć. Włożyć na noc do lodówki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja