Koreańska kapusta
przystań 30 maja 2015 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minutGotowanieKuchnia koreańskaKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 główka kapusty pekińskiej1 marchewkapęczek zielonej cebuli4 ząbki czosnku1 papryczka chili1 łyżka. l. starty korzeń imbirusól, cukier, sos sojowy1 łyżka. l. biały ocet winny100 ml oleju roślinnego Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Rozdrobnić kapustę. Czosnek pokroić w plasterki. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Drobno posiekaj chili. Zielona cebula – pierścienie.
Krok 2
Do rondla wlać olej roślinny, dodać imbir, sos sojowy, ocet, sól, cukier i 30 ml wody. Mieszaj i pozwól mu się zagotować.
Krok 3
Wymieszaj warzywa w misce. Zalać gorącą marynatą. Pozwól ostygnąć. Włożyć na noc do lodówki.