Konserwowa pieczona papryka
lola45 19 września 20080,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział6Komentarz Złożoność: przeciętny Porcje: 10 Gotowanie: 15 minutPrażeniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIostra papryka – 1 szt.sól – 1 łyżka. l.olej roślinny – do smażeniasłodka paprykacukier – 1 szklankaczosnek – 1 główkaocet 9% – 1/3 szklanki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przepis opiera się na 3-litrowym słoiczku. 1. Całą paprykę umyj, osusz i smaż z obu stron na oleju roślinnym na patelni z zamkniętą pokrywką. 2. Ułożyć w słoikach, posypać ząbkami czosnku i dodać ostrą paprykę. 3. Wlać cukier, sól na wierzch, zalać octem i zalać do góry wrzącą wodą. 2. Następnie odwróć, zawiń i pozostaw do ostygnięcia.