Konfitura z pomidorów i jabłek

Konfitura z pomidorów i jabłek

Yuna 15 września 2021 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałKonfitura z pomidorów i jabłek Do przepisu

Ta oryginalna i pachnąca konfitura powstała w oparciu o recepturę Paula Bocuse, jednego z najsłynniejszych szefów kuchni naszych czasów. Monsieur Bocuse odniósł sukces we wszystkich swoich kulinarnych przygodach, zdobył wszelkie możliwe nagrody w swojej branży, a nawet został uwieczniony w kamieniu; Zmarł 20 stycznia 2018 r.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 12 godzGotowanieDusząc się, marniejącKuchnia francuskaŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustySos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 200 grjabłka 1 szt. (duże)cytryna 0,3 szt.cukier 200 grkoniak 20 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory zblanszować, usunąć skórkę i nasiona, pokroić w kostkę. Usuń skórkę z cytryny, wyciśnij sok, dodaj do pomidorów, dodaj cukier i pozostaw w lodówce na 12 godzin.

Krok 2

Po upływie tego czasu obierz jabłko i zetrzyj je na grubej tarce. Mieszamy z mieszanką pomidorowo-cytrynową, gotujemy do uzyskania pożądanej gęstości, zdejmujemy z ognia i dodajemy koniak. Gotowałam około 30-40 minut na małym ogniu, aż zgęstnieje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja