Konfitura z malin i czerwonych porzeczek w powolnym naczyniu

Konfitura z malin i czerwonych porzeczek w powolnym naczyniu

gastronomia 10 sierpnia 2013 Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ500 g malin500 g czerwonych porzeczek900 g cukrukwas cytrynowy na czubku noża Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Umyj maliny i porzeczki. Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, włóż jagody do miski, dodaj wodę tak, aby tylko przykryła jagody. Gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Jagody umieść na drobnym sicie i wytrzyj.

Krok 4

Przełóż mieszaninę do miski, ustaw temperaturę na 140°C i gotuj przez 20 minut.

Krok 5

Dodaj cukier, kwas cytrynowy i kontynuuj gotowanie w tym samym trybie przez kolejne 40 minut.

Krok 6

Konfitura z malin i czerwonych porzeczek jest gotowa. Ułożyć w wysterylizowanych słoikach, zamknąć i przechowywać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja