Konfitura z malin i czerwonych porzeczek w powolnym naczyniu
gastronomia 10 sierpnia 2013 Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ500 g malin500 g czerwonych porzeczek900 g cukrukwas cytrynowy na czubku noża Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj wolnowar i składniki.
Krok 2
Umyj maliny i porzeczki. Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, włóż jagody do miski, dodaj wodę tak, aby tylko przykryła jagody. Gotuj przez 10 minut.
Krok 3
Jagody umieść na drobnym sicie i wytrzyj.
Krok 4
Przełóż mieszaninę do miski, ustaw temperaturę na 140°C i gotuj przez 20 minut.
Krok 5
Dodaj cukier, kwas cytrynowy i kontynuuj gotowanie w tym samym trybie przez kolejne 40 minut.
Krok 6
Konfitura z malin i czerwonych porzeczek jest gotowa. Ułożyć w wysterylizowanych słoikach, zamknąć i przechowywać.