Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

gastronomia 12 lutego 2015 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaGotowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ8 dużych czerwonych cebul 1 pomarańcza 50 g jasnych rodzynek 100 g cukru 350 ml słodkiego wina deserowego oliwa z oliwek sól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Skórkę z pomarańczy pokroić w cienkie paski. Wyciśnij sok z pomarańczy.

Krok 2

W rondlu o grubym dnie rozgrzać odrobinę masła, dodać połowę cukru i rozpuścić, cały czas mieszając. Dodać cebulę i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Do cebuli dodać sól i pozostały cukier, wlać wino i doprowadzić do wrzenia, nie zwiększając ognia. Wlać sok pomarańczowy, dodać skórkę i rodzynki, pieprz, wymieszać i gotować, mieszając, bez przykrycia, przez 20–30 minut. Ułożyć w słoikach, ostudzić i przechowywać w lodówce. Podawać do serów i tłustych mięs.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja