Konfitura pomidorowa z cynamonem

Konfitura pomidorowa z cynamonem

Marina 29 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzygotowanie konfitury pomidorowej z cynamonemKonfitura pomidorowa z cynamonemPrzygotowanie konfitury pomidorowej z cynamonemKonfitura pomidorowa z cynamonem Do przepisu

Niezwykle smaczny przysmak – konfitura pomidorowa o smaku orzechowo-cytrynowym i nutą cynamonu. Z twarogiem i lodami to po prostu niebiańska przyjemność!

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 8 minut Dodać. czas: 12 godz. 30 minGotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmięsiste pomidory 600 gcukier 300 grcytryna 1 szt.laska cynamonu 1 szt.prażone migdały 30 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Na pomidorach robimy nacięcia w kształcie krzyża, wrzucamy je do wrzącej, a następnie zimnej wody. Skóra jest usuwana natychmiast po takich zabiegach wodnych.

Krok 2

Usuń skórkę z 1/3 cytryny, a z całej cytryny wyciśnij sok.

Krok 3

Pomidory pokroić w kostkę, połączyć z cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Wstawić do lodówki na 12 godzin.

Krok 4

Teraz włóż pomidory do ognia w pojemniku o grubym dnie. Dodać laskę cynamonu i posiekane migdały bez skórki. Gotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści. Usuń pianę i kontynuuj gotowanie po gotowaniu przez 7-8 minut.

Krok 5

Ciepłą konfiturę przelewamy do wysterylizowanych przed gotowaniem słoików. Przechowywać w chłodnym miejscu. A w mroźne zimowe wieczory będziemy mieli czym się cieszyć.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja