Konfitura pomidorowa

Konfitura pomidorowa

Yuna 05 sierpnia 20165,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzKonfitura pomidorowa Do przepisu

Z pomidorów można przygotować bardzo aromatyczną konfiturę do porannej herbaty. Z przyjemną kwaskowatością i delikatną konsystencją.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 12 godzGotowaniePopołudniowa przekąskaDeserPustyImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 200 grjabłko 1 szt.cytryna 0,3 szt.cukier 200 grkoniak 20 mlanyż gwiazdkowaty 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zrób na pomidorach nacięcie w kształcie krzyża i opuść je na 1-2 minuty. do wrzącej wody, natychmiast ostudzić. Usuń skórę i oczyść nasiona. Usuń skórkę z jednej trzeciej cytryny i wyciśnij sok. Pomidory pokroić w kostkę, dodać cukier, sok i skórkę z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin (na całą noc).

Krok 2

Następnego dnia podpalić i doprowadzić do wrzenia. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce, dodaj do pomidorów. Połóż anyż gwiazdkowaty. Gotuj na małym ogniu do pożądanej grubości, 30-40 minut.

Krok 3

Wyjmij anyż i wlej koniak. Wyłącz ogrzewanie i ostudź. Umieścić w czystym słoiku i przechowywać w temperaturze pokojowej. Konfiturę podawaj z tostami, ciepłą bagietką i serem.

PRZYDATNE RADY

Na konfiturę lepiej jest wziąć mięsiste pomidory.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja