Konfitura morelowa z lawendą

Konfitura morelowa z lawendą

Elena Iwanowa 04 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPyszna konfitura morelowa z lawendąKonfitura morelowa z lawendąPyszna konfitura morelowa z lawendąKonfitura morelowa z lawendą Do przepisu

Proponuję cieszyć się pyszną konfiturą morelową zimą. Niesamowite połączenie moreli i lawendy, mam nadzieję, że każdemu przypadnie do gustu.

Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 24 godzinyGotowanieKonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyKonfituraSos/dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmŚwięto dzieciPiknikSKŁADNIKI NA 6 PORCJImorele – 600 gcukier – 500 gcytryna – 1 szt.lawenda (suszone kwiaty) – 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj i osusz morele. Usuń nasiona.

Krok 2

Odważ 500 g miąższu morelowego i pokrój w 1 cm kostkę.

Krok 3

Zetrzyj skórkę z cytryny na drobnej tarce.

Krok 4

Morele, cukier, startą skórkę z cytryny wymieszaj w misce (w której będziesz gotować konfiturę) (możesz dodać 3 łyżki soku z cytryny, ale ja go nie dodałam). Wstawić do lodówki na jeden dzień.

Krok 5

Po dniu postaw miskę z morelami na małym ogniu, gotuj, mieszając i odtłuszczając, przez około 20 minut.

Krok 6

Przygotuj lawendę.

Krok 7

Po 20 minutach wyłączyć ogień, dodać kwiaty lawendy, wymieszać i od razu gorące przelać do słoików. Zakręć pokrywki, odwróć i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 8

Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja