Konfitura brzoskwiniowa z pistacjami
gastronomia 22 czerwca 20070,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 0,00 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ(3 puszki po 350 g każda)400 g cukru50 g zielonych pistacji łuskanych30 g galaretki jabłkowej1,3 kg dojrzałych brzoskwiń Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Brzoskwinie zalać wrzącą wodą przez 30 sekund, obrać, przekroić na pół i usunąć pestkę. Brzoskwinie pokroić w plasterki, zasypać cukrem i wstawić do lodówki na 4–5 godzin. Przełożyć do rondelka, zagotować i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Za 10 minut Przed końcem gotowania dodać pistacje, a na 5 minut przed końcem gotowania. – galaretka. Gorącą mieszaninę włóż do wysterylizowanych słoików i ostudź, zamykając pokrywkę. Przechowywać w lodówce.