Kompot „Zmęczone śliwki”

Kompot „Zmęczone śliwki”

gastronomia 22 czerwca 20075,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarz1054.jpg1054.jpg1054.jpg1054.jpg Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 158,00 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzinaGotowanieDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJIwoda1 łyżeczka nalewka śliwkowa120 g cukrusok z 0,5 cytryny500 g śliwekcynamon Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Śliwki umyj, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki. Śliwki włożyć do rondelka, dodać cukier, dodać wodę, nalewkę, sok z cytryny, laskę cynamonu, doprowadzić mieszaninę do wrzenia, przykryć rondel pokrywką i dusić śliwki na małym ogniu przez 5 minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia i ostudź kompot bez zdejmowania pokrywki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja