Kompot ze śliwek i aronii

Kompot ze śliwek i aronii

gastronomia 22 czerwca 20074.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałKompot ze śliwek i aronii Do przepisu

Kompot ze śliwek i aronii przygotowuje się bardzo prosto i co najważniejsze szybko. A jak miło będzie otworzyć zimą słoik takiego kompotu. Cóż, o zaletach śliwek i aronii nie trzeba nawet mówić – po prostu jest ich skarbnica zarówno w jednej, jak i drugiej jagodzie.

Złożoność: łatwo Kalorie: 77,92 kcal/porcję Porcje: 3 Gotowanie: 30 minut Używany: 0,26 g/0,07 g/19.13GotowanieDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSzybkoSKŁADNIKI NA 3 PORCJE400 g śliwek200 g aronii400 g cukru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj śliwki i aronię, umyj i osusz. Układać warstwami w ogrzanych 0,5-litrowych słoikach.

Krok 2

Przygotuj syrop z cukru i 600 ml wody.

Krok 3

Owoce w słoikach zalać wrzącym syropem, pasteryzować w temperaturze 90°C przez 8 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja