Kompot z aronii i śliwek

Kompot z aronii i śliwek

Tatiana Neblandinka 23 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzKompot z aronii i śliwek Do przepisu

Szczerze mówiąc, aronia nie jest smakiem nabytym. A w połączeniu ze śliwkami tworzy fajny kompot. Jest to zatem nie tylko przepis na śliwki na zimę, ale także doskonały sposób na wykorzystanie aronii.

Złożoność: łatwo Porcje: 1GotowaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSzybkoSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘŚliwki – 1400 gAronia – 700 gCukier – 500 gWoda – 750 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jagody aronii i śliwki włóż do wysterylizowanych półlitrowych słoików. Jarzębinę umieszcza się na dnie słoika i pomiędzy śliwkami.

Krok 2

Rozpuść cukier w gorącej wodzie i zagotuj syrop.

Krok 3

Wrzącym syropem zalej jagody i przykryj pokrywkami.

Krok 4

Pasteryzuj słoiki – namocz je przez 10 minut w gorącej wodzie o temperaturze zbliżonej do wrzenia.

Krok 5

Zamknij szczelnie pokrywki. Na 6 puszek po 0,5 litra każda.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja