Do przepisu
Najprostsza i najsmaczniejsza wersja kompotu morelowego. Z tym napojem będziesz w pomarańczowym nastroju aż do końca lata.
Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 30 minutGotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaKompotyDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSzybkoBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJE1 kg moreli300 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Posortuj morele, dobrze opłucz, wytnij wszystkie ciemne miejsca, przekrój na 2 lub 4 części i usuń pestkę.
Krok 2
Zagotuj 3 litry wody z cukrem, dodaj cukier waniliowy i posiekane morele. Ponownie zagotować, zdjąć z ognia i ostudzić.
Krok 3
Podawać z lodem i udekorować kawałkami owoców.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: „Gastronomia” #cukier #morele #wanilia #bufet #gotowanie #kompot #obiad #lunch #podwieczorek #Spotkanie z przyjaciółmi #Lunch #impreza dla dzieci #UrodzinyPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Brak komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych