Kompot waniliowo-morelowy

Do przepisu

Najprostsza i najsmaczniejsza wersja kompotu morelowego. Z tym napojem będziesz w pomarańczowym nastroju aż do końca lata.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 30 minutGotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaKompotyDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSzybkoBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJE1 kg moreli300 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj morele, dobrze opłucz, wytnij wszystkie ciemne miejsca, przekrój na 2 lub 4 części i usuń pestkę.

Krok 2

Zagotuj 3 litry wody z cukrem, dodaj cukier waniliowy i posiekane morele. Ponownie zagotować, zdjąć z ognia i ostudzić.

Krok 3

Podawać z lodem i udekorować kawałkami owoców.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: „Gastronomia” #cukier #morele #wanilia #bufet #gotowanie #kompot #obiad #lunch #podwieczorek #Spotkanie z przyjaciółmi #Lunch #impreza dla dzieci #UrodzinyPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?

Brak komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja