Kompot truskawkowy w powolnej kuchence
Tatiana Neblandinka 28 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1MulticookerGotowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ05 l truskawek1 litr wody220 g cukru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
W misie multicookera umieść truskawki, cukier i wodę.
Krok 2
Ustaw tryb „Multi-cook” na 15 minut.
Krok 3
Po 10 minutach wyłącz multicooker, otwórz pokrywkę i w razie potrzeby zamieszaj cukier.
Krok 4
Zamknij pokrywkę i włącz multicooker, ugotuj kompot (kolejne 5 minut).
Krok 5
Nie otwieraj pokrywki przez 20 minut, poczekaj, aż kompot się napełni.
Krok 6
Jeśli gotujesz mrożone truskawki, czas gotowania należy wydłużyć o 5 minut.