Kompot śliwkowy
Alewtina Semenowa 09 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Gęsty kompot śliwkowy. Jak miło jest otworzyć taki słoiczek zimą i wdychać aromat lata.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 45 minutKonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwki – 900 gwoda – 700 mlcukier – 140 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Posortuj śliwki i umyj je w zimnej wodzie.
Krok 2
Wysterylizuj słoik i napełnij go śliwkami, przykryj sterylną pokrywką. Zagotuj wodę i wlej wrzącą wodę do słoika. Pozostaw na 10 minut, następnie odlej wodę.
Krok 3
Do odcedzonej wody dodać cukier, zagotować i wlać syrop śliwkowy. Zwiń, odwróć i zawiń, aż ostygnie.