Kompot śliwkowy

Kompot śliwkowy

Alewtina Semenowa 09 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzKompot śliwkowy Do przepisu

Gęsty kompot śliwkowy. Jak miło jest otworzyć taki słoiczek zimą i wdychać aromat lata.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 45 minutKonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwki – 900 gwoda – 700 mlcukier – 140 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj śliwki i umyj je w zimnej wodzie.

Krok 2

Wysterylizuj słoik i napełnij go śliwkami, przykryj sterylną pokrywką. Zagotuj wodę i wlej wrzącą wodę do słoika. Pozostaw na 10 minut, następnie odlej wodę.

Krok 3

Do odcedzonej wody dodać cukier, zagotować i wlać syrop śliwkowy. Zwiń, odwróć i zawiń, aż ostygnie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja