Kompot jabłkowy

Kompot jabłkowy

Alewtina Semenowa 14 sierpnia 20155,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzKompot jabłkowy Do przepisu

Jak miło jest otworzyć zimą domowy kompot i rozkoszować się smakiem jabłek.

Złożoność: łatwo Porcje: 1GotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSzybkoSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘjabłka – 1,2 kgcukier – 400 gwoda – 2 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka umyj, obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Sterylizuj słoiki z pokrywkami. Ułóż w nich obrane jabłka.

Krok 3

Zagotuj wodę, zalej jabłka wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Odcedź wodę, dodaj cukier na patelnię i zagotuj.

Krok 4

Syropem zalej jabłka i natychmiast zamknij słoiki. Zawiń i odwróć. Pozostaw do ostygnięcia.

UWAGA DO GOSPODARKI

Proporcje podane są na jeden trzylitrowy słoik.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja