Kompot gruszkowy w powolnej kuchence

Kompot gruszkowy w powolnej kuchence

gastronomia 10 września 2013 r Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 15 minutGotowanieDrinkSzybkoSKŁADNIKI NA 2 PORCJE1 kg gruszek 1,5 l wody 500 g cukru 2 łyżki. l. sok z cytryny 2 pąki goździków Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Umyj gruszki i usuń skórkę. Każdą przekrój na pół i usuń rdzeń. Przygotowane połówki gruszek ułożyć pionowo w wysterylizowanym słoiku.

Krok 3

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, zagotuj wodę z cukrem. Dodać sok z cytryny i goździki, gotować 5 minut.

Krok 4

Gorącym syropem zalać gruszki. Zamknij słoik, poczekaj, aż ostygnie, a następnie przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja