Kompot brzoskwiniowy

Kompot brzoskwiniowy

Anastazja Senichkina 05 lipca 2016 r Do przepisu

Jak miło jest otworzyć zimą słoik kompotu brzoskwiniowego, wdychać jego aromat i rozkoszować się wspaniałym smakiem słonecznych owoców.

Złożoność: łatwo Porcje: 8 Gotowanie: 40 minutGotowanieDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 8 PORCJI1 kg brzoskwiń 1 pomarańcza 1 szklanka cukru, najlepiej brązowego Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomarańczę umyj pędzelkiem i usuń skórkę w postaci wstążek. Wyciśnij sok z pomarańczy.

Krok 2

Brzoskwinie pokroić na ćwiartki i usunąć pestki.

Krok 3

W rondelku dodać cukier i skórkę do brzoskwiń, odstawić na 20 minut, zalać 1,5 litra zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia.

Krok 4

Wlać sok pomarańczowy, zwinąć w wysterylizowane słoiki i całkowicie ostudzić. Przed podaniem schłodzić.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja