Klasyczny przepis na dżem truskawkowy z octem balsamicznym

Klasyczny przepis na dżem truskawkowy z octem balsamicznym

gastronomia 02 czerwca 2016 rKonserwowanie Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 8 godzinGotowanieŚniadanieDeserPustyImpreza, bufetUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg truskawek 1 kg cukru 120 ml octu balsamicznego Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj truskawki i odetnij łodygi.

Krok 2

Wskazane jest, aby nie myć jagód, ale po prostu wytrzeć je wilgotną szmatką.

Krok 3

Włóż jagody do szerokiej miski. Dodać cukier i odstawić w chłodne miejsce na 8 godzin.

Krok 4

Następnie umieść truskawki i cukier na średnim ogniu. Do jagód wlej ocet, zagotuj i zwiększ ogień, aby płyn odparował. Gotuj truskawki przez 5 minut.

Krok 5

Powstały dżem stale mieszaj, aby się nie przypalił, zbierając pianę.

Krok 6

Rozłóż dżem do wysterylizowanych słoików i w razie potrzeby zamknij.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja