Klasyczny kawior z dyni
Alewtina Semenowa 14 sierpnia 20155,00 (4)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział4Komentarz Do przepisu
Bardzo smaczny klasyczny kawior z dyni.
Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 45 minut Dodać. czas: 30 minutMaszynka do mięsaGotowanieKonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukinia – 1,5 kgcebula – 0,5 kgmarchewka – 0,5 kgpomidory – 0,5 kgolej roślinny – 4 łyżki. l.sól – 1,5 łyżki. l.mielony pieprz – do smakuocet 9% – 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Obierz cukinię. Obierz także cebulę i marchewkę.
Krok 2
Przygotowane warzywa zmiel oddzielnie przez maszynę do mięsa.
Krok 3
Pokrojone warzywa włóż do kotła lub patelni, dodaj sól, olej roślinny i gotuj na małym ogniu przez 30-35 minut od momentu zagotowania. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać pieprz, ocet, wymieszać.
Krok 4
Ułożyć w wysterylizowanych słoikach. Zamknąć sterylnymi pokrywkami. Odwróć się i zawiń.
UWAGA DO GOSPODARKI
Wydajność: 3 litry.