Klasyczne pomidory
Alewtina Semenowa 13 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Pomidory marynowane według klasycznego przepisu.
Złożoność: łatwo Kalorie: 91,50 kcal/porcja Porcje: 1 Używany: 4,22 g/0,76 g/17,88PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 2 kgsól 2 łyżki. l.cukier 1 łyżka. l.porzeczka, liść 4 szt.chrzan, liść 1 szt.liść laurowy 1 szt.koperek, parasol 1 szt.ziarna pieprzu 5 szt.czosnek, goździki 4 szt.ocet 70% 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj solankę: dodaj 1,5 litra wody, sól, cukier, przyprawy do smaku. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 2
Umieść liście na dnie sterylnego słoika i napełnij je pomidorami. Najpierw napełnij słoiki marynatą i pozostaw na 10 minut. Odcedź marynatę, zagotuj i zalej drugi raz. Dodaj ocet, zwiń słoik. Odwróć się i zawiń.