Klasyczna amerykańska słodka kanapka dla dzieci
gastronomia 12 czerwca 2022 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz
Amerykańscy uczniowie bardzo lubią kanapki z masłem orzechowym i galaretką: według statystyk każde z nich przed ukończeniem szkoły średniej zjada ponad 2000 takich kanapek. Doskonałe źródło energii na cały dzień!
Słodka kanapka dla dzieci
Metoda gotowania:
1. Zrób dżem winogronowy z 500 ml soku z czerwonych winogron i 200 g cukru, 30 minut.
2. Wymieszaj kolejne 2 łyżki. l. cukier z 5 g pektyny jabłkowej, rozprowadzić po powierzchni konfitury, energicznie mieszać przez 3 minuty, ostudzić.
3. Bułkę przekrój na pół i podsmaż na patelni przekrojoną stroną do dołu lub zamiast bułki weź 2 kromki chleba maślanego (np. chałkę) i podpiecz w tosterze.
4. Posmaruj dolną połowę bułki dżemem winogronowym, na wierzchu połóż pokrojone w cienkie plasterki duże winogrona (usuń pestki).
5. Posmaruj górną połowę bułki masłem orzechowym, ostrożnie połącz połówki i lekko dociśnij.
Tę kanapkę można przygotować z dodatkiem:
– cienko pokrojone truskawki
– puree z jagód
– plastry brzoskwiń/nektarynek
– plasterki jabłka/gruszki.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #przepisy dla dzieciPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych