Kiszona kapusta
Natalia Gotująca mama 26 marca 2015 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 24 godziny Dodać. czas: 30 minutMarynowanieKolacjaKolacjaPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkapusta biała 2 kgmarchewki 2 szt.czosnek 5 ząbkówolej roślinny 0,5 szklankicukier 250 gramówsól 1,5 łyżkiocet 0,5 łyżkiwoda oczyszczona 1 litr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Kapustę szatkujemy i ugniatamy rękoma, aż pojawi się sok.
Krok 2
Zetrzyj marchewki na grubej tarce, a czosnek zmiażdż w prasie. Wymieszać równomiernie z kapustą.
Krok 3
Przygotuj marynatę. Do wrzącej wody dodać: olej roślinny, cukier, sól, ocet.
Krok 4
Sterylizuj słoiki, napełnij je szczelnie kapustą i zalej gorącą marynatą. Przykryj plastikową pokrywką i pozostaw na stole na godzinę. Następnie wkładamy do lodówki.
Krok 5
Za jeden dzień kapusta będzie gotowa!