Kiszona kapusta

Kiszona kapusta

Natalia Gotująca mama 26 marca 2015 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzKiszona kapusta Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 24 godziny Dodać. czas: 30 minutMarynowanieKolacjaKolacjaPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkapusta biała 2 kgmarchewki 2 szt.czosnek 5 ząbkówolej roślinny 0,5 szklankicukier 250 gramówsól 1,5 łyżkiocet 0,5 łyżkiwoda oczyszczona 1 litr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kapustę szatkujemy i ugniatamy rękoma, aż pojawi się sok.

Krok 2

Zetrzyj marchewki na grubej tarce, a czosnek zmiażdż w prasie. Wymieszać równomiernie z kapustą.

Krok 3

Przygotuj marynatę. Do wrzącej wody dodać: olej roślinny, cukier, sól, ocet.

Krok 4

Sterylizuj słoiki, napełnij je szczelnie kapustą i zalej gorącą marynatą. Przykryj plastikową pokrywką i pozostaw na stole na godzinę. Następnie wkładamy do lodówki.

Krok 5

Za jeden dzień kapusta będzie gotowa!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja