Ketchup w powolnej kuchence
Ekaterina Reshetnik 01 sierpnia 20070,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 1002,83 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 2 godziny Używany: 28,09 g/6,25 g/208,28MulticookerPustySos/dressingSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory – 2 kgpapryka – 2 szt.cebula – 2 szt.ocet – 80 gcukier – 100 gsól – 1,5 łyżki. l.mielone goździki – 1 łyżeczka.mielony cynamon – 1 łyżeczka.mielona kolendra – 1 łyżeczka.czarny pieprz – 1 łyżeczka.papryczka chili – 1/4 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj pomidory, przekrój je na pół i usuń rdzeń. Usuń nasiona z pieprzu i grubo posiekaj. Cebulę obierz i pokrój na 6 kawałków. Umieść warzywa w misce multicookera i ustaw tryb „Gulasz” na 2 godziny.
Krok 2
Odcedź powstały sok; nie będziemy go potrzebować.
Krok 3
Warzywa przetrzyj przez sito. Dodaj pozostałe składniki i włóż z powrotem do miski multicookera.
Krok 4
Ustaw tryb „Pieczenie” na 40 minut, gotuj, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Gotowy ketchup wlać do wyparzonych słoików i zwinąć.