Ketchup śliwkowo-pomidorowy

Ketchup śliwkowo-pomidorowy

Alewtina Semenowa 07 września 2016 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzJak zrobić ketchup pomidorowo-śliwkowyKetchup śliwkowo-pomidorowyPrzygotowanie ketchupu śliwkowo-pomidorowegoJak zrobić ketchup pomidorowo-śliwkowyKetchup śliwkowo-pomidorowy Do przepisu

Pachnący ketchup pomidorowo-śliwkowy. Przyjemna kwaskowatość śliwek dobrze komponuje się z pomidorami. Warto spróbować tego pikantnego ketchupu.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny Dodać. czas: 25 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 2 kgśliwki 1 kgcebula 0,5 kgcukier 200 grczosnek 100 gsól 1,5 łyżki.papryka (chili) 2 szt.ocet 9% 2 łyżki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj składniki. Umyć. Obierz śliwki.

Krok 2

Zmiel śliwki w blenderze.

Krok 3

Obierz paprykę z przegród i nasion. Pomidory pokroić i zmiksować razem z papryką w blenderze.

Krok 4

Cebulę obierz i pokrój w małe plasterki.

Krok 5

Zmiel cebulę na gładką masę w blenderze.

Krok 6

Wszystkie posiekane składniki umieścić w dużym rondlu. Dodać sól, cukier, wymieszać.

Krok 7

Włóż ogień i gotuj przez 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. Gotuj na małym ogniu.

Krok 8

Następnie dodajemy posiekany czosnek, liść laurowy i gotujemy kolejne 30-35 minut. Dodaj ocet na 5 minut przed gotowaniem. Mieszać. Zdjąć z ognia.

Krok 9

Umieścić w sterylnych słoikach. Zwiń, odwróć i zawiń.

Krok 10

Nasz ketchup śliwkowo-pomidorowy jest gotowy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja