Ketchup pomidorowy z jabłkami i curry
Marina 31 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Miłośnicy przypraw, pomidorów i jabłek powinni docenić ten ketchup. Ma kwaskowatość cytryn, świeżość jabłek i jasny smak pomidorów.
Złożoność: przeciętny Porcje: 3 Gotowanie: 50 minut Dodać. czas: 20 minutKonserwowanieDla paryDusząc się, marniejącPustySKŁADNIKI NA 3 PORCJEzielone jabłka 6 szt.pomidory 18 szt.cytryny 3 szt.ząbki czosnku 9 szt.cukier 6 łyżek.curry 6 łyżek.liść laurowy 6 szt.papryka 1,5 łyżeczki.mielony imbir 1/2 łyżeczki.oliwa z oliwek 9 łyżek.sól do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Pomidory i jabłka obierz i pokrój w małe plasterki. Gotuj na parze w powolnej kuchence przez 15 minut.
Krok 2
Następnie zmiel na puree w blenderze. Dodać sok z cytryny, wyciśnięty czosnek, sól i wszystkie przyprawy.
Krok 3
Włóż puree do miski multicookera i gotuj w programie „Gulasz” przez 20 minut. Przed włożeniem do wysterylizowanych słoików należy wyjąć liść laurowy.