Kawior zmiażdżyć w powolnej kuchence na zimę
Tatiana Neblandinka 07 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 40 minutMulticookerKolacjaKolacjaPustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg cukinii0,25 kg cebuli0,25 kg marchewki1 papryka0,25 kg pomidorówtrochę ostrej czerwonej paprykikwas acetylosalicylowy (aspiryna) – 1 łyżka. l. – można zastąpić octem Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Wlej odrobinę oleju roślinnego na dno multicookera.
Krok 2
Ułożyć pokrojone warzywa: cebulę, marchewkę, paprykę, cukinię, pomidory.
Krok 3
Sól 2 łyżeczki. sól posiekane warzywa i 2 łyżeczki. Sahara.
Krok 4
Ustaw tryb Multicook na 25 minut.
Krok 5
Po wymieszaniu spróbuj (może być konieczne dodanie większej ilości soli). Ustaw kolejne 10 minut w tym trybie.
Krok 6
Umieścić w wysterylizowanych słoikach i umieścić w łaźni wodnej. Po zagotowaniu przechowywać co najmniej 5 minut.
Krok 7
Na wierzch połóż aspirynę. Na podstawie 0,5 słoika – 0,75 s. l.
Krok 8
Zakasać. Wstrząsnąć, aby tabletka się rozpuściła i wymieszała. Odwróć słoik do góry nogami.