Kawior z pieczonych jabłek i warzyw

Kawior z pieczonych jabłek i warzyw

OZornik 15 sierpnia 2020 r0,00Dodaj do ulubionychUdziałKawior z pieczonych jabłek i warzywKawior z pieczonych jabłek i warzywKawior z pieczonych jabłek i warzywKawior z pieczonych jabłek i warzywKawior z pieczonych jabłek i warzyw Do przepisu

Pyszne, proste i łatwe: kawior z pieczoną czerwoną papryką, bakłażanem i jabłkami. Tę przystawkę przygotowuję co roku, smakuje zarówno z pieczywem, jak i jako dodatek do dań głównych.

Złożoność: przeciętny Porcje: 10 Gotowanie: 3 godzinyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIbakłażany 2500 gpapryka czerwona 2000 gjabłka 500 gostra papryka 1 szt.świeży czosnek 55 gświeża kolendra 1 pęczekolej roślinny 160 gcukier 80 grsól 30 grocet jabłkowy 1 łyżka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Piec 2 kg czerwonej papryki w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 30 minut. Przewróciłam paprykę na drugą stronę, żeby była upieczona z obu stron. Wybieraj czerwone, mięsiste owoce – od tego będzie zależeć smak i kolor kawioru.

Krok 2

Piec 2,5 kg bakłażanów przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Warzywa również odwracamy, żeby były upieczone z obu stron.

Krok 3

Jabłka obrać z nasion i obrać. Piec w temperaturze 200°C przez 15 minut. Masę papryki, bakłażanów i jabłek w przepisie podaje się przed przetworzeniem.

Krok 4

Obierz pieczoną paprykę i bakłażany i usuń nasiona z papryki.

Krok 5

Pieczoną paprykę, bakłażany, jabłka i jedną ostrą paprykę zmiel przez maszynę do mięsa. Dodaj olej roślinny.

Krok 6

Dodaj cukier i sól. Warzywa dusić około 30 minut. Dostosuj sól i cukier według własnego gustu. Pod koniec gulaszu dodajemy duży pęczek posiekanej świeżej kolendry, czosnek i łyżkę octu jabłkowego. Gotuj wszystko razem przez 5 minut.

Krok 7

Umieść kawior w wysterylizowanych słoikach i zamknij pokrywki. Z tej ilości warzyw otrzymasz 4 puszki kawioru po 0,7 litra każda.

Krok 8

Bardzo smaczna przystawka z pieczonych warzyw jest gotowa. Smacznego!

PRZYDATNE RADY

Wybierz czerwone i mięsiste owoce – od tego będzie zależeć smak i kolor kawioru.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja