Kawior z cukinii Język teściowej
Dina 17 sierpnia 20110,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmNowy RokSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukier – 150 gpapryka (czerwona i pomarańczowa) – 5 szt.esencja octowa – 2 łyżeczki.pasta pomidorowa – 500 gostra papryka – 2 strąkicukinia – 3 kgczosnek – 100 golej roślinny – 200 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Za pomocą miksera zmiel czosnek, ostrą paprykę i paprykę na niejednorodne puree (powinny pozostać ziarenka warzyw), połącz z koncentratem pomidorowym, masłem i cukrem. Postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia. Ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować 10 minut pod przykryciem. Spróbuj i dodaj czosnek lub pieprz, jeśli przystawka nie jest wystarczająco ostra. Cukinię rozdrobnić mikserem na podobne puree, dodać na patelnię z papryką i czosnkiem, zagotować, mieszając. Gotuj pod przykryciem 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu do uzyskania jednorodnej masy. Wyłącz ogień, dodaj ocet, zamieszaj. Umieścić w wysterylizowanych słoikach, szczelnie zamknąć i pozostawić do ostygnięcia. Schłodzoną przekąskę odstawiamy w chłodne miejsce. Przekąska jest od razu gotowa do spożycia.
UWAGA DO GOSPODARKI
Można podawać z pieczywem, ziemniakami gotowanymi z masłem.