Kawior z cukinii
[email protected] 17 sierpnia 20090,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział11Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘwoda – 0,5 lostra papryka – 2-3 strąkiczosnek – 3-4 główkisól – 3 łyżki. l. ze zjeżdżalniącukinia (obrana) – 5 kgcukier – 1,5 szklankipasta pomidorowa – 250 gkwas octowy – 1,5 łyżki. l.olej roślinny (najlepiej nierafinowany) – 300 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Cukinię i ostrą paprykę zmielić w maszynce do mięsa. Dodaj koncentrat pomidorowy rozcieńczony wodą, 1,5 szklanki cukru, 3 łyżki. łyżki soli, 300 g oleju roślinnego i gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Za 10 minut aż będzie gotowy, dodaj do kawioru posiekany czosnek i kwas octowy. Następnie rozlać do słoików i zakręcić pokrywki.