Kawior z cukinii

Kawior z cukinii

Natalia 25 września 2021 r0,00Dodaj do ulubionychUdziałKawior z cukinii Do przepisu

Co roku, gdy zaczyna się sezon na cukinię, przygotowuję kawior z cukinii na zimę. Można podawać jako przystawkę z dodatkiem lub smarować pieczywem.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukinia 3 kgostra papryka 1 szt.olej roślinny 1 szklanka(-i)koncentrat pomidorowy 0,25 lcukier 1 szklanka(-i)sól 3 łyżki.goździki 2-3 szt.ziarna pieprzu 5 szt.mielony czarny pieprz 0,5 łyżeczki.czosnek 0,5 filiżankiocet 70% 1 łyżka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cukinię i ostrą paprykę włóż do maszynki do mięsa, dodaj olej roślinny i koncentrat pomidorowy, gotuj przez 40 minut.

Krok 2

Dodać wszystkie pozostałe składniki oprócz octu i gotować kolejne 30 minut.

Krok 3

Dodaj ocet na 3-4 minuty przed gotowością. Kawior przełożyć do sterylnych słoików i zwinąć.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja