Kawior z cukinii
Natalia 25 września 2021 r Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu
Co roku, gdy zaczyna się sezon na cukinię, przygotowuję kawior z cukinii na zimę. Można podawać jako przystawkę z dodatkiem lub smarować pieczywem.
Złożoność: przeciętny Porcje: 1PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukinia 3 kgostra papryka 1 szt.olej roślinny 1 szklanka(-i)koncentrat pomidorowy 0,25 lcukier 1 szklanka(-i)sól 3 łyżki.goździki 2-3 szt.ziarna pieprzu 5 szt.mielony czarny pieprz 0,5 łyżeczki.czosnek 0,5 filiżankiocet 70% 1 łyżka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Cukinię i ostrą paprykę włóż do maszynki do mięsa, dodaj olej roślinny i koncentrat pomidorowy, gotuj przez 40 minut.
Krok 2
Dodać wszystkie pozostałe składniki oprócz octu i gotować kolejne 30 minut.
Krok 3
Dodaj ocet na 3-4 minuty przed gotowością. Kawior przełożyć do sterylnych słoików i zwinąć.