Kawior z buraków i marchwi
Elena Iwanowa 02 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Pomimo tego, że przepis ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, kawior okazuje się niezwykle smaczny, apetyczny, sycący i cieszy oko soczystą, jasną barwą. Kawior jest dobry, ponieważ może być zarówno zimną przekąską, jak i dressingiem do barszczu, a także można go wykorzystać do przygotowania różnych zimowych dań, które z pewnością zabłysną na Twoim stole.
Złożoność: przeciętny Porcje: 12 Gotowanie: 2 godziny 40 minutDusząc się, marniejącPustySKŁADNIKI NA 12 PORCJIburaki 1 kgpomidory 1,5 kgmarchewka 1 kgcebula 0,5 kgolej roślinny 200 gsól 1 łyżka.cukier 0,7 łyżki.ocet 9% 1 łyżka. l.mielony czarny pieprz 0,5 łyżeczki.słodka papryka 0,5 łyżki. l.mielona kolendra 0,5 łyżki. l.czerwona ostra papryka 0,5 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Pomidory umyć, osuszyć i usunąć łodygę. Pokrój na małe kawałki i przepuść przez maszynę do mięsa.
Krok 2
Obierz marchewki i zetrzyj je na tarce koreańskiej.
Krok 3
Buraki obierz i zetrzyj na tarce koreańskiej do marchwi.
Krok 4
Obierz cebulę i zetrzyj ją na koreańskiej tarce do marchwi.
Krok 5
Warzywa umieścić w pojemniku. Dodać olej roślinny, sól, mielony czarny pieprz, słodką paprykę, mieloną kolendrę, ostrą paprykę. Włóż ogień, zagotuj, lekko zmniejsz ogień i gotuj przez 2 godziny, mieszając.
Krok 6
Za 20 minut Przed końcem gotowania do mieszanki dodać ocet i cukier. Gorący kawior włóż do wyparzonych słoików i zwiń.
Krok 7
Smacznego i smacznej zimy!
UWAGA DO GOSPODARKI
Przygotowałam 2 porcje na raz, wyszło 8 słoików po 750 g i trochę zostało do przetestowania)))