Kawior z bakłażana i dyni
gastronomia 12 października 20090,00 (0)WskaźnikRatowaćUdziałnieokreślonyKomentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 12 Gotowanie: 30 minutPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 12 PORCJIbazylia – 1 gałązkaolej roślinny – 3 łyżki. l.cebula – 2 sztsólczosnek – 4 ząbkibakłażan – 3 szt.cukinia – 3 szt.tymianek – 1 gałązka Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Bardzo drobno posiekaj miąższ bakłażanów i cukinii.
Krok 2
W rondlu rozgrzewamy oliwę, smażymy cebulę i czosnek przez 6 minut. Dodać bakłażana i cukinię, tymianek, sól i pieprz do smaku. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
Posiekaj liście bazylii i dodaj do kawioru. Mieszaj i natychmiast zdejmij z ognia. Można podawać na ciepło lub na zimno.