Kawior warzywny na zimę w powolnej kuchence
gastronomia 06 czerwca 2013(5)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu
Złożoność: przeciętny Porcje: 3 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustySKŁADNIKI NA 3 PORCJE2,5 kg pomidorów0,5 kg cebuli0,5kg marchewki0,5 kg słodkiej papryki0,5 kg jabłek300 g czosnku1 ostra papryka1 duża pęczek pietruszki1 duży pęczek selera1 szklanka oleju roślinnegosól, pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj wolnowar i składniki.
Krok 2
Obierz cebulę i marchewkę. Umyj paprykę, jabłka i pomidory. Usuń rdzeń z papryki i jabłek. Wszystkie warzywa pokroić na dowolne kawałki i zmielić przez maszynę do mięsa lub zmielić w blenderze.
Krok 3
Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 120°C. Przełóż puree do miski multicooker, dodaj sól i pieprz, dodaj olej roślinny i gotuj przez 3 godziny.
Krok 4
Umyj warzywa i drobno posiekaj. Obierz i posiekaj czosnek. Do kawioru dodaj zioła i czosnek i gotuj przez kolejne 15 minut.
Krok 5
Gorący kawior włóż do wysterylizowanych słoików, zamknij i poczekaj, aż ostygnie. Miejsce do przechowywania w chłodnym, ciemnym miejscu.