Kawior warzywny na zimę w powolnej kuchence

Kawior warzywny na zimę w powolnej kuchence

gastronomia 06 czerwca 20134.40(5)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Złożoność: przeciętny Porcje: 3 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustySKŁADNIKI NA 3 PORCJE2,5 kg pomidorów0,5 kg cebuli0,5kg marchewki0,5 kg słodkiej papryki0,5 kg jabłek300 g czosnku1 ostra papryka1 duża pęczek pietruszki1 duży pęczek selera1 szklanka oleju roślinnegosól, pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Obierz cebulę i marchewkę. Umyj paprykę, jabłka i pomidory. Usuń rdzeń z papryki i jabłek. Wszystkie warzywa pokroić na dowolne kawałki i zmielić przez maszynę do mięsa lub zmielić w blenderze.

Krok 3

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 120°C. Przełóż puree do miski multicooker, dodaj sól i pieprz, dodaj olej roślinny i gotuj przez 3 godziny.

Krok 4

Umyj warzywa i drobno posiekaj. Obierz i posiekaj czosnek. Do kawioru dodaj zioła i czosnek i gotuj przez kolejne 15 minut.

Krok 5

Gorący kawior włóż do wysterylizowanych słoików, zamknij i poczekaj, aż ostygnie. Miejsce do przechowywania w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja